0 Läs mer >>
Så kan vi blicka tillbaka på oktober 2013.

Träningen med hundarna har flutit på så bra. Träningspassen ligger på kortare och längre distanser 2-6,5 mil. Långturer har varit med tältövernattning. I långturer får vi med så många delar som är viktiga när man vill köra långdistans. Hundarna får distansen i benen, utan stress och med pauser. Steak-out träning, att lära sig äta och vila/ slappa/ sova utomhus "under öppen himmel", öka team känslan och få ett väl sammansvetsat spann när vi vistas många timmar tillsammans utomhus.

Hundarna håller mycket gott hull, Niklas och jag delar åsikten att hundarna gärna nu får vara på gränsen till feta om de ska hålla under en hel säsong. Siberian huskys är ju en härlig ras med en fantastiskt låg ämnesomsättning. Flera av våra hundar äter väldigt lite i förhållande till vad de förbrukar på träningen.

Flera saker har fallit på plats under denna månad. Vi förbereder långturen och våra tävlingsplaner. Bara några månader kvar nu innan Niklas startar ut på Vita bandet turen. Jag, Pernilla kommer att vara med på några delar av den.

Niklas är anmäld till Amundsen Race 22-24 februari 2014 och Pernilla är anmäld till Polardistans 300 v. 10 2014.

Nu börjar vi längta, nu får gärna vintern komma!! :)


Oktober hundträning