0 Läs mer >>
Tidigare skrev jag om att vi väntade valpar mellan Svedala Ragnar Regnskur x Högalids Danja. Den 4/4 2014 föddes en välskapt tikvalp på Marlene dagen, därav namnet Malla. Som ensamvalp blir hon säkert en liten tuff och självsäker Mallgroda. 😊 Valpningen gick jättebra och hon har växt jämnt och är nu framåt och glad hela tiden.

Nu på fredag blir Malla 8 veckor, om två veckor flyttar hon till sitt nya hem i Nälden. Vi ska njuta av sista tiden hemma med vår lilla tjej innan hon flyttar . Så glad att Malla kommer till en hundvan och trevlig familj! 😄

Malla firar 7 veckors dagen med ett litet ben.. 😉 Får draghundarna stora ben får jag oxå.. 

Mia tycker om Malla

Mor och dotter

Malla och pappa Ragnar

Vintervisa's Malla Ma...

0 Läs mer >>
På väg hem efter en jättefin och rolig helg i vårt kära grannland Norge! Familjen West och hundarna på kennel Vintervisa drog i torsdags iväg med sikte på Sataslåtten camping där norska rasklubben för siberian husky hade sin rasspecial. Rekord många anmälda hundar för den utställningen, över 100 st. Superkul! 😄 

Enkel väg dit var nästan 80 mil, så vi hade turen att få övernatta hos Nina och Hansa i Särna. Samma boende som på Polardistans. Tusen tack för er gästfrihet!! 

Efter en dag i bilen kom vi fram på fredag kväll till Ål i Hallingdal. Trots lång resa var det helt klart värt den. Både vi vuxna och barnen älskar att åka i Norges kuperade landskap bland berg, dalar och fjäll. 

Vi tältade och vädret hade vi tur med! Nästan för bra då jag var orolig för hundarna i transportboxen då vi åkte dit då temp. Mätaren i bilen visade +28 grader(!). 
Fredag och lördag bjöd på strålande sol och värme. Ända tills vi åkte hem på söndag fm höll det i sig. Senare på hemvägen möttes vi av regn och lite kyla. 

Mycket folk var på plats och massor av huskysar i sikte! Flera nya bekantskaper fick vi och jag fick flera nya idéer till organisationen av vår egen svenska rasspecial som jag är ansvarig för. Var ju lite där för att spionera på hur norskarna gör.. 😉

Jag hade anmält 5 hundar men ställde ut 4, Vide, Dunder och valparna Banjo och Dolly . Resultaten är inget att skryta med.. Förvisso blev vår valp Vox Celestas Queen Doll - Bästa Tik valp 4-6 mån, men konkuransen var inte stor men domaren gillade henne mycket. Trots att hon måste miljötränas mycket mer.. 😊

Awanga's Instrument Banjo fick bra kritik och blev placerad som nr 3 i sin klass. Vide och Dunder var båda helt "pälslösa" och lite feta (har matat på dem efter den hårda säsongens träning och upptäckte lite försent att lite bantning skulle ha varit nödvändig.. 😊). Ingen av dem har tidigare fått så dålig bedömning.. Vide Good med för rund bröstkorg.. Och Dunder Very Good med för dåligt driv i steget. 

Men strunt de samma! Visst vill jag meritera hundarna men utställningar är ju ofta oförutsägbara.. Upp som en sol och ned som en pannkaka för olika domare..

Mest stolt är jag nog ändå över min älskade son Ante som fyllde 9 år på lördagen och debuterade i stora ringen med att visa Dunder själv i öppen klass. Gick hur bra som helst för dem. Han är så intresserad och det värmer förstås mamma hjärtat! 😘 

Lördagen avslutades med gemensam grillning! Nya idéer, sett många norska fina hundar.. Ja vi åker nog tillbaka nästa år! 😃 

Fantastiskt fin camping! 


Glad familj som älskar att tälta! 

Mia gosar med Vide ❤️
Ante och Dunder på väg in i ringen! ❤️


Ante och med sin egen Dunder!

Bestämd tjej! 😉
Domare var svenska Anna Törnlöv
Lucy med matte

Vår Vox Celestas Queen Doll - Bösra tik valp 4-6 månader
Bir och Bim veteran - Trahimus Niklas och Awanga's Narnias Lucy

Bir och Bim - Hediburgh Ghost Luna och Hediburgh Ghost Eco
Grillkväll!

NSHK rasspecial!

1 Läs mer >>
Efter tävlingssäsongen slut har vi hunnit med några fina fjällturer. Inte så många som jag hade önskat, men det är inte helt enkelt att få ihop livet med små barn, studier på universitetet och hundar. Men några turer i Hotagen och i Åkersjön med omnejd har det blivit iallafall! Och enligt utsago från andra hundkörare finns det gott om snö ännu i fjällen! :)

Ansätten i sikte! 
 
Under våren har jag fått hem två fina valpar. En bytestikvalp från kennel Vox Celestas i Hammerdal och en hanvalp som vi har på foder från kennel Awanga's i Tåsjö. Bytesvalpen är från när Helene fick V. Blomhåret av mig för nästan 3 år sedan och nu är detta en avkomma efter "Blomman". 
Fodervalpen från Awanga's var inte planerad, men när Caroline frågade mig om vi ville ha Banjo kunde vi förstås inte motstå. ;-)
Båda valparna är fina, glada och sociala. Vox Celesta's Queen Doll "Dolly" är född den 20 januari och Awanga's Instrument Banjo är född i början av november -13. Har haft båda i dragsele på promenad och de visade stor draglust! Lovande små goa troll!!

 
Det tråkigaste och ledsamma beslut man kan ta som djurägare fick jag ta för några veckor sedan i Östersund. V. Bris Sujozdotter fick somna in efter att ha dragits med en långvarig skada i en handled. Hon fick en stressfraktur under senhösten/vinter -13 och har sedan varit "sjukskriven". Efter undersökning och röntgen på Ejra konstaterades att nu fanns inget mer att göra när det blivit sämre och honb skulle inte blivit bra av en operation heller. När hundarna dessutom är 100% draghundar och lever för det är det mer tortyr att bli lämnad hemma när flocken åker ut på träningsturer...
 
Bris lämnde oss den 23 april och lämnar ett stort tomrum efter sig. Min älskade ledarhund och vän, outstanding i alla situation, aldrig i konflikt med någon och en given ledare i flocken. Du fattas oss och vi glömmer dig aldrig! 

Tre generationer - sista fotot på Bris. 
Bris, Sol och Dolly

Nya stjärnor och gaml...

0 Läs mer >>
Nu var det riktigt länge sedan jag skrev i bloggen. Skrev efter Beaver Trap Trail ett inlägg om den tävlingen men det försvann när det skulle publiceras, skrev om det och samma sak hände igen... Då blev det stopp! Men nu ett nytt försök igen då.

Kort sammanfattning av BTT i Norråker:
Dåligt väder, MYCKET nysnö och blåst men ändå en jättetrevlig tävling som blivit en tradition av delta i. Lena, Rickard, Kristen, Martin, Alf och alla andra inblandade i tävlingsstaben är helt suveräna att få ihop detta. En eloge till er alla!

Spåren var som sagt var väldigt tunga, men efter mina hundars långtur i januari/ februari i ungefär samma förhållande så passade det dem perfekt. Det gick inte fort, men tydligen tillräkligt för att gå om de flesta spann och vi fick en 2:a placering i MD 8-spann klassen! Hurra vad duktiga hundarna var! Efter säsongen tre tävlingar har jag upptäckt att mina hundar nästan går bättre om det är dåligt väder. Gärna att det blåser regält också...då kör de ner huvudet mot marken och man riktigt ser glädjen och "jävlar-annammat! komma fram och "nu tar vi dom"! :) Hade den upplevelsen med hundarna på Polardistans också när vi körde på skrå på fjället ner mot checkpoint Djursvallen i hård vind och likadant var det när dom pulsade i djup nysnö dag 2 på BTT över "lågfjället". När jag satt ner foten och försökte hjälpa till att sparka på var det som att sätta ner foten i en sockerpåse. Då kände jag stor ödmjukhet för det arbete hundarna presterade. 
Alla tre dagarna på BTT var det Sander och hans Alaskan husky spann vi jagade. Dag två körde vi tillsammans ett bra tag, men tillslut fick han ett försprång. Dag tre på väg ner mot Norråker igen hade jag en del strul och tänkte att vi tappat mycket på Sander, men väl i mål var det inte så tokigt iallafall.

Tävlingen var även en del i siberian husky klubbens rasmästerskap och siberian husky cupen. Vi tog guld i mästerskapet och blev 4:a i SH cupen totalt. Jag har under säsongen lärt mig massor om att köra längre sträckor och om den utrustning, träning och förberedelser som krävs.

Tusen tack till alla snälla människor och sponsorer som hjälpt mig och hundarna att genom denna säsong!!! 


Catch up!