0 Läs mer >>
Nu har det varit några veckor sprängfyllda med Amundsen Race förberedelser, flytt av tävlingsplatsen, funktionärsansvarig arbete, genomförande mestadels i Storåbränna, prisutdelning och bankett osv. Mycket har det varit, men så roligt! Det går inte att delge allt, men är man hundtokig kan jag lova att det är givande att umgås en helg med över 500 st draghundar, deras förare och handlers! Lite bilder från vår lyckade helg.. :)Amundsen Race för hel...

0 Läs mer >>
Jag glädjer mig verkligen åt livet och lyckan som finns runt omkring mig. Jag försöker se möjligheter i det andra kallar omöjligheter och små guldkorn i tillvaron. Jag är ingen som överdriver det här med dagar som ska firas av olika anledningar. Men just en ❤️ dag kan gått få kännas lite speciell. På eftermiddag och kväll efter dag med hästar umgicks jag med familj och hundarna. 
Härlig solnedgång.. 

Chocklad fondue och kladdkaka till efterrätt! 😋

Ante och hand hundar! 

Mia fullt upp med lek o bus! 

Alla ❤️ dag!

0 Läs mer >>
I helgen har jag umgåtts med min goda vän Cornelia och hennes tre hästar som bor i Fagerdal! Vi hade så mysigt tillsammans och hann även med en ridtur i lördags. Extra roligt att hon nu bor i Fagerdal som var min hemby under tre år. 

Cornelia tränar sina hästar enl "Perreli teorin" och det är så fantastisk att se dem tillsammans. Mycket går att överföra i hund tänk.. 
En härlig helg med vä...

0 Läs mer >>
Vår söta Måna växer, stora damen snart 10 veckor gammal. 💕Liten blir större!

0 Läs mer >>
Det har ju varit fint väder nu ett tag med kallt och snö. Men denna vecka återvände blidvädret. Har läst på lite i bondepraktikan som berättar att den som tror detta är slutet på vintern har fel... Blidväder nu kallas i Jämtland "mittiskaran".. Det blir kallt igen och minst lika mycket snö kommer! Hoppas det stämmer! 

Några som iaf är glada åt vädret är våra söta höns som idag varit ute och sprätt runt i närområdet kring hönsgården. Lyckliga och glada! 😄Blidväder!!

0 Läs mer >>
Hur är det möjligt (syftar på detta inläggs rubrik..)!? 

Igår kväll när jag gick o la mig var det riktigt kallt., imorse vaknade jag av blåst och takdropp.. Plusgrader i februari! 😖 Hoppas det bara att en blixtvisit och att det kalla vädret får fortsätta. 

Jag och Ante körde hundarna idag på eftermiddagen. Vi hade roligt men det är ju för varmt för hundarna! Värme tar verkligen kraft ifrån dem. Det blev en tur på 10 km och idag fick V Höst Sol följa med på första turen efter skada och barnledighet. Ska ta det lungt med henne och hoppas hon kan komma tillbaka lite iaf. 

Idag fick vi även med oss lite tjäderfjädrar hem. I skogen får vi så många fina och spännande stunder. Idag hittade vi ett ställe där en tjäder måste blivit tagen av en räv. 
Banjo svalkar sig.. 😊
Våra grannar har så fina Islandshästar! 

Från -17 till +3 grad...

0 Läs mer >>
Måna hänger med varje dag när jag städar i vårt hönshus. Hon är så fascinerad av sina nya vänner.. 😄Hönsen & Måna

0 Läs mer >>
Idag blev det en runda "runt byn". Mätte inte sträckan men nån mil där det blivit. Åkte ner på Vattudalen, vår älv eller sjö(?) här i Strömsund. Den är väldigt ström så man måste verkligen titta sig för om man åker på vissa ställen. Runt bron är ett sådant ställe.. 

Isen är tjock intill land och på säkra ställen men idag var det mycket vatten på isen. Men hundarna tuffade på jättebra trots tjock nysnö, drev och vatten. Bra träning för alla! Idag var det Cittras tur att gå i led med Vide. Hon är så liten och lätt den hunden, idag visade det vara ett vinnande Koncept. För när de andra plumsade fram i snön, virvlade hon som en liten vind uppepå. 😄

Vattudals bron syns långt där framme. 

På Russfjärden sidan, i Amundsen Race spår. 

Mycket uppför! Snart hemma igen. 😊

Premiär för iår på Va...

0 Läs mer >>
I helgen blev det lite sötsaker och godis.. Helt onödigt egentligen.. Men gott för stunden. Denna vecka tänkte jag mig en liten utrensning och god frukost imorse bestod av min egen goda lilla "röra". 😄 

Så god start på dagen består av liten fruktsallad med aprikos, äpple och banan. Tillsammans med nötter, solrosfrö, linfrö, alger och müsli. 
Till det en stor kopp te och det nyupptäckta (för mig) Leksands surdegsknäckebröd. 

Mmmm... 😋


Dagens goda frukost!

0 Läs mer >>
Idag har lilla Måna varit på upptäcksfärd. När jag städade hönshuset var hon helt coolt med och undersökte hus och höns. Hoppas det väna sätter håller i sig sedan också! 😄😉
 


Mamma Sol stannar lydigt en bit bort. Hon Vet att hon inte får vara för nära... En tupp strök nämligen med under sen hösten i hennes närvaro.. 😁
 
Skönt att komma in och vila senare.. 😊
 


Måna upptäckte hönshu...