0 Läs mer >>
I mitten av augusti startade den efterlängtade dragträningen med hundarna igen! 

Det är fortfarande på gränsen till för varmt med hög luftfuktighet men temperaturen är iallafall mellan 10-14 grader så jag tycker ändå det är okej. Vi kör ganska korta pass med många stopp. 
Härligt att vara igång igen tycker vi alla! 

Nöjda hundar!! 😋

Höstträningen är i...

0 Läs mer >>
Den nya rastgården är snart helt färdig! Jag har alltid haft någon form av rastgård åt mina draghundar. Den gamla  här i Strömsund var vi tvungen att ta ner då ett garage skulle byggas där istället. 

När man har många hundar tillsammans är det för mig ett måste att ha en plats där hundarna har möjlighet att rastas dagligen. Detta bottnar i flera anledningar...
Den viktigaste - kanske är den att lagtexten faktiskt föreskriver att alla hundar som bor i kennelanläggnig/ hundgård dagligen ska rastas på annan plats än i hundgården. Dvs hundens rätt att lämna hundgården dagligen. 
Att koppelrasta alla är såklart bra men kan vara svårt att uppfylla varje dag, då är rastgården viktig för hundarnas rätt till välmående. 

Den andra superviktiga anledningen till att ha rastgård är hundarnas rätt att socialicera, leka, busa, rangordna flock, uppfostra varandra. För mig är det väldigt viktigt att hundarna som flock är synkade och sams. Ett team måste vara enat för att fungera och vinna fullt ut! 
Glada hundar!! 😄

Den viktiga rastgå...